06 februari 2006

Politricks

En av våra riksdagsledamöter skriver till mig i en intern debatt att jag inte skall delta i "civilisationernas krig", genom att säga att angreppen på Danmark och Sverige är ett angrepp på yttrandefriheten.
Jag skall snällt visa förståelse, kanske.
No way, säger jag.
I arabiska tidningar kan man varje dag se kroknäsekarikatyrer och läser man Hamas program så blir man direkt mörkrädd. Det är inte kul, men jag är inte så korkad att jag vänder det mot araber i allmänhet.
Var och en få stå för det den gör.
Samma sak i frågan om teckningarna i den danska tidningen, det är förstås den ansvarige utgivaren och tecknaren som får ta diskusionen om det behövs.
Att "visa förståelse" för reaktionerna efter karikatyrteckningarna är för mig att behandla araber som mindre vetande, att klappa dom på huvudet och ursäkta.
Det kommer aldrig jag att göra.
Jag tror att araber är ungefär lika smarta och dumma som folk i Sverige och Danmark .
Inga politricks, här inte, jag är en enkel människa.

Och eftersom jag personligen varit hotad av rasister och från tid till annan hängts ut på rassehemsidor, vet ni att jag inte går några skumma ärenden. Och själv har jag inga gudar eller profeter, bara så ni vet.

Märker ni att mina språkfel blir färre och att jag inte tappar så många bokstäver längre. Kan ni fatta hur underbart det känns?

2 kommentarer:

Miss Piggy sa...

Jag förstår inte heller varför man inte skulle kunna få säga vad man tycker.. om det här som nu är så stort. Varför ska det få vara det för vissa och sen inte för andra? Lever vi inte i samma värld - egentligen?

Anonym sa...

klokt skrivet.