20 februari 2006

Partiledardebatten.

Okej, direkt får jag medge att jag inte satt klistrad framför TV:n. Hade lite msn-kontakt med henne samtidigt och slog över i förtid för att se six feet under. Och debatten var dessutom väldigt tråkig. Det blev inte ett dugg roligare av alla skratt heller. Tvärtom.
Saknade Gudrun Schyman också. Om Fi verkligen vore ett alternativ, så skulle jag kunna rösta på dem. Gudruns förmåga att sätta problem på sin spets och utmana behövs. Naturligtvis vill jag inte se henne som statsminister, det hade ju aldrig gått. Men frågorna som fi kunde ställt på dagordningen lyser med sin frånvaro.
Okej, men dom som var där, då?

- Peter E: alltid svårt att rescencera nån man känner. Tycker förstår att Peter säger kloka saker. Bra att han tog avstånd från subventionerade pigor och för timplanelös skola. Sämre om miljöjobben. Svårt att fatta vad han menade. Såg sliten ut.
-Göran P: halvt mot min vilja gillar jag honom. Han är cool och säger som det är; vi ska inte straffa arbetslösa och sjuka för att sänka skatter. Enkelt och klart. Faktiskt.
- Maud: Låter verkligen bonnig, men det måste man kanske i centern. Gnäller och pratar om småföretagares villkor, fast alla fattar att hon menar bönder. Kul när hon pratar om Rosengård, Frågan är om hon ens sett det på bild.
- Fredrik: Ser grymt gubbig ut, fast han är YNGRE än jag. Och vad tycker m egentligen? Allt låter så mysigt, men jag blir förvirrad. Kommer vanligt folk att få mer i plånboken om han blir statsminister, utan att nånting blir sämre? Det går inte att tro på.
- Ohly: Går heller inte att tro på. Vill alltid att alla ska få mer av allt, utom dom rika då. Men har vi inga rika, så, tja, vem ska då driva företag? Politiker, eller? Ser dock väldigt snäll ut.
-Leijonborg. Så jävla gnällig om allting. Allt är bara fel, fel, fel i Sverige och mer straff och hårdare pekpinnar och så där. Förr hade jag ändå lite respekt för fp. men inte nu.
-Göran H: höll jag på at glömma. Ingen tillfällighet. Han är nog snäll och en god kristen, men sa han nåt man kommer ihåg? Och framför allt har jag en känsla av att kd döljer en del åsikter som dom förstår att väldigt få utanför Småland och Knutby gillar.

Hur jag kommer att rösta? De gröna, förstås. Långt ifrån perfekta och med en korkad europapolitik och en del andra konstigheter. Men ändå. Som god tvåa: sossarna. Önskar att kd åker ut ur riksdagen.

Inga kommentarer: