14 december 2005

Resa

Läste en artikel av Isobel om resejournalistisk (nu skulle jag ha en länk här, men jag fattar inte hur man gör) och kunde inte annat än småle när jag såg Packat och Klarts reportage från indien. Om hur snälla alla var. Om hur vackert och exotiskt allting var. Om dofter och lukter (ja i ett land utan fungerande avfallshantering luktar det, det kommer man inte undan!) och hur Isabella Grybe ändå blev glad när hon kom till en strand full av turister...ja,ja.
Men reportaget från Polen var helt okej, men det träffade ju också rakt i hjärtat. Det bedagade Grand Hotel i Sopot, där vi bodde när sjuåringen var nyvädd. Stranden, piren och så in till stan, Gdansk med alla återuppbyggda hus och så Ulica Mariacka och bärnsten. Arbetarmonumentet och det nedlagda varvet som nu är museum. Dom kunde förstås sagt nåt om maten.
Bigos, Barszcz och pastecik. God korv och kass öl.
Folk tyckte att vi var galna som åkte dit med en sexveckorsunge (alla fattade inte att jag förstår lite polska), men han hade det bra.
Han fick ammas i smyg i parker och lite undanskymt; vi hade verkligen ingen ingen aning, men trodde nog att det inte var så accepterat där nere.
Det var en härlig resa i vårsolens glans.
Polen är ett av mina favvo-land alla kategorier.
Men det är inte så exotiskt och alla är verkligen inte snälla.
Där heller.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Länka: Kopiera adressen du vill länka till. Sen skriver du det du vill på din blogg, ORDET du vill länka till "märker" du, (som du gör när du skall kopiera) då dyker det upp en liten "länk" i ditt bloggverktyg, klicka på länken(ser ut som en kjedja) då kommer det upp en liten ruta där du klistrar in den adressen du kopierade från sidan du vill länka till! Klart!
Hör av dej om du behöver mera hjälp.

Anonym sa...

Hoppas det fungerar för dej nu! Det är lite kul att länka till nått man gillar eller tycker illa om!