22 december 2005

Nu har vi i alla fall varit ute ute en sväng. Julhandeln tycks vara på väg mot ett crescendo. På gräsmattan i Rörsjöparken sparkade vi boll och aktade oss för hundskit. Inga andra barn var där.
Det är en av Centrums bästa lekplatser, men där är oftast tomt. Plaskdammen låg öde, men en och annan pundare höll till borta vid buskarna. Parken var lika tom som Värnhemstorget var livligt.
Bjöd ungarna på lunch på Burger King. jag är svag för junkfood. Tvärtemot det träningspräktiga jag som jag ibland låter dominera.
Hos mig finns både och.

Migrationsverkets personal jublar när asylsökande slängs ut. Det känns för mig som om Sveriges integrationspolitik och generositet mest är tomt prat. Skillnaden mot Danmark kanske ändå mest är ord; I Danmark säger myndigheter och politiker så som de egentligen tycker, medan alla i Sverige säger samma vackra ord, som kanske bara några få menar på riktigt.

2 kommentarer:

Mildamakter sa...

Ja huvva, idag var det en RIKTIG rysare att vistas i stan, folk är alldeles stolliga i sin jakt på...vad det nu är de springer efter...och än värre blir det väl i nästa vecka, när julklapparna ska bytas och rean bryter loss.

Nä, njut av lugnet i Rörsjöparken..så länge det nu varar :o)

andromeda sa...

Är det inte så det brukar vara, vackra ord som ingen står för?