11 juli 2005

Varannan vecka

Småsönerna lämnades hos sin mor igår, tillsammans med jeansjackor och bälteskudde. Läser att Hannes Holm och Måns Herngren skall göra en film om det som så vackert kallas växelvis boende. Det är ett intressant fenomen som på ingen tid alls upphöjts till högsta norm bland separerade. Det är mer regel än undantag att kids har en veckoväska packad nuförtiden. Det slår mig med häpnad att män som inte tagit ut så mycket som fem minuters föräldraledighet vid separation plötsligt kan upphöjas till fullgott jämställda föräldrar. Kanske växer man med uppgiften eller så är det som vännen säger att farsorna helt enkelt tycker att det blir billigare så?
Om det senare stämmer så är det något som inte stämmer i systemet.

När dottern en måndag för länge sen nu kom hem, dängde väskan hårt i bordet och sa att nu fick det vara färdigflyttat, så blev det i alla fall så.

Det är lätt att säga att man sätter ungarna före sig själv, men det är fan vad det kan smärta.

2 kommentarer:

fotnot sa...

Mina barn flyttade hem till mig efter några månaders växelvis boende. Inte för att de tyckte det var dåligt hos sin pappa utan för att det helt enkelt var jobbigt att flytta fram och tillbaka hela tiden. Det fanns inget val varken för mig eller pappan.

Anders sa...

En sån tur att ni såg barnen och att ni inte hade fullt upp med att kriga mot varandra