10 juli 2005

Nu och framåt

På nåt sätt skall jag fatta hur det här funkar. Jag påstår inte att jag är ointresserad av teknik; tvärtom, nya maskiner kan fascinera mig oerhört. Men jag bryr mig inte om hur de fungerar invändigt. Därför blir det nog ett och annat tekniskt fel. Denna blogg kommer att handla om förskolor, fotboll, barn och varför det är bättre att bo i stan. Politik och kanske lite musik. Men framför allt egna osorterade tankar. Nu kör vi.

När jag var barn ville jag ha hår man kunde slänga med och en tuff gitarr som jag kunde spela på. Sedan ville jag vara en bättre Ralf Edström och göra mål i alla matcher. Det blev inga mål och inga matcher, men en gitarr har jag och hår som jag nog allt kan slänga med. Jag blev ingen rockstjärna, men en bra pedagog som kan kompa enkelt på gitarr. Klart man kan gå bakåt och leta rätt på orsaker till att man gjorde si eller så, men varför skall man göra det. Nog kan man leta rätt på en och annan som gjort ens liv surt och nära ett hat.
Men varför skulle jag det?
Vem blir glad av det?
Det finns bara nu och en riktning: framåt! Det blir inte mer nu än nu. Don´t look back in ager, som Oasis sjunger. Vid TV:n sitter ligger tre glada ungar och hojtar. Verkligheten spöar cyberspace med hästlängder.

Inga kommentarer: