25 juli 2005

Förlorad i cyberrymden

Tog en cykeltur till biblioteket. Den ligger helt off i sankmark i en park, men det är ändå min absoluta favoritplats i stan. Klart jag lånade. Åke Edwardssons senaste, fast jag sagt mig att jag inte skall slösa bort denna semester på deckare. Och en dansk bok som jag inte minns namnet på som ingår i mitt sommarprojekt: böcker på främmande språk. Så jävla pretto, va?
Tog en kaffe nere i fiket och läste och sa hej till människor som passerade förbi och som hälsade på mig. Soft, härligt, semester.
Annars är ju den här miljön som vi nu befinner oss i - en möjlig tillflyktsort. Man kan mejsla ut ferfekt formgivna texter och retuschera rynkor och bli nåt helt annat än det man är där ute. Det är både en möjlighet och ett hot. Och precis som det finns programvaror som kan stava åt en så man slipper plugga språk, så slipper den blyge exponera sig och göra det som är så jobbigt; att se folk i ögonen och säga: här är jag!

Jag känner mig extremt kluven inför hela grejen, jag använder det, jag fascineras av det men ibland känns det som om vi matar ett monster som kan leda oss åt vilket håll som helst.

Men det är väl bara jag som är hispig.

Vädret är trist. Skall gå och träna.

Inga kommentarer: